Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme van wilde paddestoelen met bladerdeegdakje

Door: bonbolleken

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


160 gr wilde paddestoelen - 1,5 liter wildfond van gevogelte of patrijs (vers of van geconcentreerde wildfond) - 8 takjes kervel - eventueel 8 plakjes truffel - 2 eieren - 4 rondjes bladerdeeg van 12 cm doorsneden en 2 tot 3 mm dikte


Verder heb je nodig


4 vuurvaste eenpersoonskommetjes van circa 10 cm breed en 8 cm hoog.


"Consomme de champignons sauvages sous feuillete". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220? C.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.

Bereidingswijze

Doe de paddestoelen rauw in de kommetjes. Giet de koude, goed gekruide fond erover tot ze voor 3/4 gevuld zijn. Voeg er telkens 2 takjes kervel en eventueel 2 plakjes truffel aan toe. Kluts de eieren en smeer met een kwastje het bladerdeeg in. Leg elk vel op een potje, met de eikant naar onderen. Span lichtjes over het potje en druk aan de boorden en over de rand een beetje aan. Strijk nu ook de bovenzijde in met het eimengsel. Zet de potjes onmiddellijk in de warme oven en bak ze gedurende 20 minuten. Het deeg is dan gaar en de consomme heet.

Serveertip

Zet de potjes op een bordje gegarneerd met een papieren kantje en dien meteen op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top