Bloemkool-gehaktschotel

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote bloemkool
1 rode paprika
400 gram gehakt
30 gram boter
2 uien
1 theelepel oregano
1 theelepel thijm
1 theelepel chilipoeder
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel azijn
1 theelepel bruine basterd suiker
3 dl bouillon
peper
3 takjes bladselderij

HULPMIDDELEN

Grote hapjespan

bloemkoolschotel


Een pittige bloemkoolgehakt schotel, zoals je bloemkool nog nooit geproefd hebt.

Voorbereiding

Bloemkool schoonmaken in roosjes verdelen. Paprika in blokjes snijden. Ui in ringen snijden.

Bereidingswijze

Gehakt in de boter rul bakken. Ui daarna meebakken. Vervolgens de paprika, oregano, thijm, chilipoeder, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en bouillon toevoegen. Laat het 15 minuten smoren. Voeg na 5-10 minuten de bloemkool roosjes toe. Maak het af met peper en fijngesneden bladselderij.

Serveertips

Serveer met aardappelpuree of groene lint macaroni.

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nappi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies