rempejeh

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

De bereidingstijd is inclusief een uur rusten.250gr rauwe ongebrande pinda,s in de dop 1 blokje sante(vaste kokosmelk) 150gr bakmeel, 50gr rijstebloem, 2 geperste teentjes knoflook, 3 gemalen keriminoten, 1 flinke mespunt ketoembar(korianderpoeder), 1 mespunt djinten(komijn),1 flinke mespunt sambal, 3eetlepel maisolie of andere.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Grote kom grove rasp wok grote koekepan spatel of pannekoekenmes


Pittige pindakoeken voor bij de borrel of tussen door het is een soort zoutje

Voorbereiding

Pel de pinda,s en doe die in een kom,

Bereidingswijze

Rasp de santen bij de pinda,s in de kom voeg het bakmeel, de rijsteboem, de gemalen keriminoten, het knoflook met de ketoembar en de djinten toe. schenk hierbij onder goed roeren zoveel water tot een samenhangend geheel ontstaat. voeg dan de sambal en naar smaak zout toe. Zet de shaal afgedekt 1 uur apart. Verwarm een bodempje olie in de hete wok roer door de inhoud van de kom nog koud water tot het mengsel dik vloeibaar is bak hiervan ongeveer 8 platte koeken of maak allemaal kleintjes.

Serveertips

Serveer ze kort na de bereieding of laat ze goed afkoelen en serveer ze als bijvoorbeeld chips

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies