rempejeh

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

De bereidingstijd is inclusief een uur rusten.250gr rauwe ongebrande pinda,s in de dop 1 blokje sante(vaste kokosmelk) 150gr bakmeel, 50gr rijstebloem, 2 geperste teentjes knoflook, 3 gemalen keriminoten, 1 flinke mespunt ketoembar(korianderpoeder), 1 mespunt djinten(komijn),1 flinke mespunt sambal, 3eetlepel maisolie of andere.

HULPMIDDELEN

Grote kom grove rasp wok grote koekepan spatel of pannekoekenmes


Pittige pindakoeken voor bij de borrel of tussen door het is een soort zoutje

Voorbereiding

Pel de pinda,s en doe die in een kom,

Bereidingswijze

rasp de santen bij de pinda,s in de kom voeg het bakmeel, de rijsteboem, de gemalen keriminoten, het knoflook met de ketoembar en de djinten toe. schenk hierbij onder goed roeren zoveel water tot een samenhangend geheel ontstaat. voeg dan de sambal en naar smaak zout toe. Zet de shaal afgedekt 1 uur apart. Verwarm een bodempje olie in de hete wok roer door de inhoud van de kom nog koud water tot het mengsel dik vloeibaar is bak hiervan ongeveer 8 platte koeken of maak allemaal kleintjes.

Serveertips

Serveer ze kort na de bereieding of laat ze goed afkoelen en serveer ze als bijvoorbeeld chips

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies