Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Pruimenchutney

Pruimenchutney

Door: jam_en_gelei

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2000

Ingrediënten


1 kg pruimen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr rozijnen
500 gr bruine basterdsuiker
5 dl rode wijnazijn
2 theelepels gemalen piment



Recept van Astrid Veltman

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de pruimen schoon, halveer ze, neem de pitten eruit en snijd de
vruchten in stukjes.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel.
Zet de stukjes pruim op met de gesnipperde ui, de teentjes knoflook, de
rozijnen, de suiker, de azijn en
de piment.
Breng het geheel aan de kook en laat alles op laag vuur onder zeer regel-
matig roeren in minstens een half uur tot een dikke moes koken (zorg, dat
de chutney niet aanbrandt).
Haal er dan de teentjes knoflook uit.
Schep de chutney in een goed schoongemaakte en met kokend water omgespoel-
de pot, sluit de pot direct en laat deze afkoelen.
Bewaar de chutney een paar weken voordat u deze gebruikt.
Pruimenchutney smaakt vooral lekker bij varkensvlees.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top