Pruimenchutney

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg pruimen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr rozijnen
500 gr bruine basterdsuiker
5 dl rode wijnazijn
2 theelepels gemalen piment


Recept van Astrid Veltman

Bereidingswijze

Maak de pruimen schoon, halveer ze, neem de pitten eruit en snijd de
vruchten in stukjes.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel.
Zet de stukjes pruim op met de gesnipperde ui, de teentjes knoflook, de
rozijnen, de suiker, de azijn en
de piment.
Breng het geheel aan de kook en laat alles op laag vuur onder zeer regel-
matig roeren in minstens een half uur tot een dikke moes koken (zorg, dat
de chutney niet aanbrandt).
Haal er dan de teentjes knoflook uit.
Schep de chutney in een goed schoongemaakte en met kokend water omgespoel-
de pot, sluit de pot direct en laat deze afkoelen.
Bewaar de chutney een paar weken voordat u deze gebruikt.
Pruimenchutney smaakt vooral lekker bij varkensvlees.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies