Pruimenchutney

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg pruimen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr rozijnen
500 gr bruine basterdsuiker
5 dl rode wijnazijn
2 theelepels gemalen piment


Recept van Astrid Veltman

Bereidingswijze

Maak de pruimen schoon, halveer ze, neem de pitten eruit en snijd de
vruchten in stukjes.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel.
Zet de stukjes pruim op met de gesnipperde ui, de teentjes knoflook, de
rozijnen, de suiker, de azijn en
de piment.
Breng het geheel aan de kook en laat alles op laag vuur onder zeer regel-
matig roeren in minstens een half uur tot een dikke moes koken (zorg, dat
de chutney niet aanbrandt).
Haal er dan de teentjes knoflook uit.
Schep de chutney in een goed schoongemaakte en met kokend water omgespoel-
de pot, sluit de pot direct en laat deze afkoelen.
Bewaar de chutney een paar weken voordat u deze gebruikt.
Pruimenchutney smaakt vooral lekker bij varkensvlees.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies