Peposo

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg rundsvlees (stuk) 8 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie (extra-virgin), een glas rode wijn,4 tomaten, geschild en in blokjes, peper(uit pepermolen of vijzel) zout

HULPMIDDELEN

Ovenschaal
vijzel


Italiaanse peper-stoofpot

Bereidingswijze

Knoflook, olie, wijn, vlees, zout, peper in een grote ovenschaal scheppen. Volledig bedekken met koud water. Bedekken met deksel of folie en in een voorverwarmde oven van 180 graden schuiven. Twee uur op deze temperatuur laten stoven. Af en toe controleren op vocht. Wanneer het geheel te droog wordt wat warm water toevoegen. Na de twee uur is het vlees zacht en de saus dik en gebonden. Voor de smaak kunnen nu de tomaten aan de saus toegevoegd worden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies