Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Wild En Gevogelte

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2000

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel olie
600 gr hertestoofvlees in kleine stukjes
1 gesnipperde ui
1 geperst teentje knoflook
1/2 eetlepel tomatenpuree
chilipoeder
300 gr ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd
2 takjes tijm
60 gr jalapenopepers (Casa Fiesta)
2 blikken kidneybeans (? 400 gr), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels fijngehakte basilicum
8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta)
1 1/4 dl zure room
100 gr geraspte oude kaas
2 fijngehakte lente-uitjes



Herte chili

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een Braadpan de olie en bak daarin de blokjes vlees omscheppend
rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoe-
der toe en bak dit even mee. Voeg de tomaten, tijm, jalapenopepers en zoveel
water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt 3 uur zachtjes stoven.
Warm de bonen even mee.
Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
Verwarm de tacobakjes volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel de chili over
de tacobakjes. Garneer ze met de zure room, kaas en lente-ui.
Geef er met citroensap besprenkelde plakjes avocado en meloen bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top