Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 in stukken verdeeld konijn van 1 kg
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
3 dl droge witte wijn
2 1/2 dl sinaasappelsap
zout, peper
1 eetlepel maizena
2 eetlepels fijngehakte peterselie



Konijn in sinaasappelsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze
even mee. Voeg de witte wijn, het sinaasappelsap en wat zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de
pan en laat de stukken konijn 1 1/2 uur zachtjes sudderen tot ze gaar
zijn.
Neem de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot de helft van het volume.
Maak de maizena in een kommetje aan met wat water. Roer het maizenamengsel
door het ingekookte stoofvocht tot en lichtgebonden saus is ontstaan, Laat
de saus bij weinig hitte 5 minuten koken. Schenk de sinaasappelsaus over de
warm gehouden stukken konijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top