Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kip
100 gr boter
2 eetlepels olie
zout
zwarte peper
cayennepeper
150 gr kippelevertjes
1 uitje
1 teentje knoflook
2 bananen
1 afgestreken eetlepel bloem
1 1/2 dl koffieroom
2 eetlepels citroensap
1 glas witte rum



Kip uit Martinique

Bereidingswijze

Zout de kip naar smaak en braad de kip lichtbruin in 75 gr boter en de olie.
Bak apart de fijngesneden levertjes en het gesnipperde uitje in de rest van
de boter. Voeg na hoogstens 10 minuten het uitgeperste teentje knoflook toe.
Neem de pan daarna onmiddellijk van het vuur en wrijf de inhoud door een
zeef.
Neem de kip na 45 minuten zachtjes braden uit de pan, bak in de achter-
gebleven boter de gepelde en in de lengte doorgesneden bananen hoogstens
vijf minuten. Neem ze uit de pan en roer door het resterende braadvocht de
leverpuree en de bloem.
Voeg al roerend de koffieroom toe, nadat de warmtebron op de laagste stand
is gezet. Breng de zo ontstane gebonden saus op smaak met het citroensap,
zout, peper en cayennepeper en giet er als laatste de rum bij.
Roer de saus nog even goed door, leg de banaanhelften en de kip erin,
laat alles nog 10 minuten goed doorwarmen op een heel laag vlammetje en dien
het gerecht daarna op.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top