Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1/4 kop lichte sojasaus (geen ketjap!!)
1/4 kop citroensap
1/4 kop donkere rum
1 kip (1,8 kg, in zestien stukken)
1 kop bloem
1/2 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
2 koppen slaolie



Chicharones de pollo (stukjes gebakken kip uit Peru)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de sojasaus, het citroensap en de rum. Giet dit over de stukken kip en
marineer ze 2 uur, nu en dan kerend. Dep de kip daarna droog met
keukenpapier.
Meng de bloem, zout en peper en haal de stukken kip hierdoor.
Maak de olie heet in een koekepan (of braadpan) en bak de stukken kip in 12
minuten rondom bruin en gaar.
Serveer ze met rijst en een knapperige groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top