Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 kipkarbonades
peper, zout
3 eetlepels olijfolie
750 gr stevige aardappels
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in reepjes
1 ? 2 fijngehakte groene Spaanse pepers
3 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn (djinten)



Hete kip met aardappel en paprika
(Mexico)

Bereidingswijze

Wrijf de stukken kip in met peper en zout en braad ze in een grote braadpan
in de olie rondom bruin.
Schil intussen de aardappels en snij ze in blokjes van 2 cm.
Voeg ze samen met de paprika toe en bak alles al omscheppend even mee.
Voeg de peper toe en bak die ook even mee.
Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de gemalen komijn erdoor.
Leg het deksel op de pan en stoof alles in 25 minuten gaar.
Serveer met een salade



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top