Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 1/2-2 kg in stukken gesneden kipfilet
6 eetlepels arachide-olie
4 fijngehakte grote uien
2 theelepels kerriepoeder
1/4 theelepel saffraanpoeder
2 HETE chili's, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
zout en peper naar smaak
2 dl kokosmelk



Poulet la Creole
(Haitiaans recept Met aziatische invloeden) (6 personen)

Bereidingswijze

Sauteer de kip in de olie tot hij aan alle kanten bruin is en schep de kip
over in een casserole.
Bak in de overgebleven olie de uien aan tot ze glazig zijn en voeg dan de
kerrie, saffraan en hete chili's toe.
Voeg dit mengsel na 3-4 minuten aan de kip toe.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en de kokosmelk en laat het stoven
tot de kip mals is ( 45 minuten).
Serveer er rijst bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top