Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


8 kipdrumsticks
2 kruidenbouillontabletten
2 theelepels kipkruiden)
frituurolie
75 gr cornflakes
3 eieren
3 dl halfvolle melk
50 gr bloem
1 zakje kerriesaus
1 eetlepel gesneden gember
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
2 grote groene koolbladeren



Kentuky kipdrumsticks met kerrie-gembersaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de drumsticks in ruim water met de bouillontabletten in 10 minuten
gaar, dep ze met keukenpapier droog en wrijf de kip in met de kipkruiden.
Verwarm de frituurolie.
Verkruimel de cornflakes met een deegroller.
Klop een glad beslag van de eieren met 1 dl melk en de bloem en roer de
cornflakes erdoor.
Wentel de drumstick door het beslag en frituur ze stuk voor stuk in de olie
in 5 minuten goudbruin en knapperig.
Laat de drumsticks op keukenpapier uitlekken.
Bereid intussen de kerriesaus met de rest van de melk volgens de aanwijzin-
gen op de verpakking.
Roer de gember en de bieslook door de saus en laat de saus door en door warm
worden.
Leg de koolbladeren half in elkaar op een schaal en leg de kip erop.
Serveer de kip met de kerriesaus.

Serveertip

Lekker met friet en een frisse groene salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top