Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kipdrumsticks
200 gr kipfilet
1 kippebouillontablet
100 gr oud witbrood
1 grote geraspte ui
2 tomaten
100 gr kokosmelk
2 dessertlepels palmolie
2 eetlepels maisolie
1 mespunt rode peper
wat verse koriander



Vatapa de frango (vatapa van kip)
(Brazilie)

Bereidingswijze

Kook de kippepootjes in de bouillon (2 theekoppen water) gaar.
Ontbeen ze en bewaar de stukjes kip.
Snijd het brood in kleine stukjes, doe die bij de overgebleven bouillon en
bewaar het.
Verhit in een andere pan de maisolie, voeg de palmolie toe en fruit de ui,
de in stukjes gesneden ontvelde en ontpitte tomaten en wat rode peper.
Bak in dit mengsel de in stukjes gesneden kipfilet, voeg het
brood-bouillonmengsel toe en laat het geheel met het deksel op de pan gaar
worden.
Doe er de ontbeende stukjes kip en de kokosmelk bij en roer tot het geheel
dik wordt.
Eventueel kunt u wat verse koriander toevoegen.
Een druppeltje pimenta en Braziliaanse rijst of fuba (maispap) maken het
geheel compleet.

Serveertips

Braziliaanse rijst

Voor de refogado heeft u ui, knoflook, zout en mais-, zonnebleom- of
olijfolie nodig.
Doe wat olie in een pan en voeg fijngesnipperde ui, uitgeperste knoflook en
zout toe en laat het geheel fruiten.
Per 2 personen zijn 1 teentje knoflook en 1/2 kleine ui voldoende voor een
goede smaak.

bereiding rijst: Voeg, als de refogado lichtgeel is gefruit, per 2 personen
een kop (Surinaamse) droogkokende rijst toe en bak de rijst even met het
kruidenmengsel mee.
Voeg vervolgens per kop rijst 2 koppen water toe en laat de rijst in 15-20
minuten droogkoken.

Variaties:
Voeg tijdens het koken, of al bij het fruiten, 1 gesnipperd laurierblad aan
de rijst toe voor een "arroz de loro" (laurierrijst).
Voeg, als de rijst bijna klaar is, wat verse koriander toe voor een "arroz
de coentro" (korianderrijst).



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top