Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gr kipfilets
1 grote ui
2 teentjes knoflook
25 gr boter
1 klein rood Spaans pepertje
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel bloem
2 dl kippebouillon (tablet)
zout
300 gr rijpe tomaten
1 blikje maiskorrels ? 300 gr



Mexicaanse maisschotel
(magnetron)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Laat de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud in 1
minuut smelten.
Doe de ui en knoflook in de boter en verwarm ze (onafgedekt) 3 minuten tot
de ui glazig is.
Voeg de stukjes kipvlees toe en verwarm deze (afgedekt) 5-6 minuten op 70%
tot de kip bijna gaar is.
Was het pepertje, snijd het klein (verwijder eventueel eerst de pitjes) en
roer het met het chilipoeder, de bloem, de bouillon en zout naar smaak door
de kip.
Laat het gerecht (afgedekt) 5-6 minuten op 100% door en door warm worden.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in blokjes en
roer ze met de mais door de kipblokjes.
Verwarm het geheel (afgedekt) tenslotte nog 3-4 minuten op 100%.

Serveertip

U kunt dit eenpansgerecht zonder bijgerecht eten, maar het is ook lekker met
stokbrood en een salade van vleestomaten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top