Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
500 gr in niet al te grote blokjes gesneden magere varkenslappen
3 dl kippebouillon
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1/2 theelepel cayennepeper
500 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
zout, peper
50 gr gemalen pinda's



Kip met varkensvlees in pindasaus

Bereidingswijze

Doe de stukken kip en de blokjes varkensvlees in een pan. Voeg zoveel kippe-
bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip en
het varkensvlees 45 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
Neem de stukken kip en het vlees uit de pan. ontbeen de stukken kip en snijd
het kippevlees in flinke stukken. Meet 2 1/2 dl van het kookvocht af.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de
uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Roer de cayennepeper door het
mengsel. Voeg de blokjes aardappel en de 2 1/2 dl kookvocht van het vlees
toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel
op de pan en laat alles 25 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel
volkomen gaar zijn. Roer de inhoud van de pan krachtig dooreen, zodat een
gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met wat zout en peper.
Roer de gemalen pinda's en het kippe- en varkensvlees door de saus en laat
alles door en door warm worden.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top