Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kip van 1500 gr, in stukken
1/2 kop bloem met 1 theelepel zout erdoor
6 eetlepels olie
2 tomaten, geschild, van zaad ontdaan en gehakt
1 rode of groene paprika, van zaad ontdaan, in repen gesneden
5 geperst teentjes knoflook
1 blik artisjokharten
2 eetlepels azijn
1 laurierblad
het sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
1/2 kop droge rode wijn
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
120 gr champignons, gewassen en in plakjes gesneden



Kip in azijn uit Venezuela

Bereidingswijze

Haal de stukken kip door de bloem met zout.
Maak 4 eetlepels olie heet in een Braadpan. Doe de stukken kip erin en braad
ze op groot vuur goed bruin.
Doe de kip in een casserole. Voeg er de tomaten, paprika, knoflook en 1 kop
vocht van de artisjokharten uit blik aan toe (vul zonodig met water bij tot
1 kop). Doe de rest van de olie, de azijn en het laurierblad erbij en sudder
het 10 minuten.
Doe er het citroensap, de peterselie, de wijn, zout en peper bij.
Laat 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Doe er de laatste 10 minuten de champignons en de artisjokharten bij.





Serveertips

Serveer het gerecht met rijst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top