Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets (400-500 gr)
2 uien
2 eetlepels hot ketchup
het sap van 1 citroen
1 theelepel sambal
1 groot blik ananasstukjes
50 gr boter
peper, zout
kerrie naar smaak
rijst



Mexicaanse Kip

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook rijst voor 4 personen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in stukken, strooi er peper, zout en kerrie over en bak de kip
in de boter.
Snijd intussen de uien in stukken, voeg ze aan de kip toe en bak ze glazig.
Voeg vervolgens het citroensap, de sambal, de ketchup, de ananasstukjes en
1-2 dl ananassap en/of water toe en laat het geheel 30 minuten sudderen om
de smaak goed te laten intrekken.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top