Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
5 dl water
zout, peper
25 gr boter
25 gr bloem
1 theelepel kerrie
1 dl koffieroom
250 gr in plakjes gesneden champignons
100 gr geraspte jongbelegen kaas
3 eieren
4 eetlepels paneermeel



Kip met champignons en kaas

Bereidingswijze

Breng de stukken kip met het water en wat zout en peper in een pan aan de
kook. Draai de hittebron laag en laat de stukken kip 45 minuten zachtjes
koken tot ze gaar zijn.
Neem de stukken kip uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde
ovenvaste schaal. Meet 1 1/2 dl van het kookvocht af.
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem en de kerrie door. Voeg onder
voortdurend roeren beetje bij beetje de 1 1/2 dl kookvocht van de kip en de
koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Draai de hittebron laag en
laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met wat zout en
peper. Schenk de saus over de stukken kip in de schaal. Leg de plakjes
champignon op de saus en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Klop de eieren met wat zout en peper los in een kommetje. Schenk de
losgeklopte eieren in de schaal en bestrooi ze met het paneermeel.
Bak het gerecht 25 minuten in een op 175 eC voorverwarmde oven tot alles
door en door warm is en er een mooi bruin korstje is ontstaan.




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top