Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
3 dl kippebouillon
2 eetlepels mosterd
zout, peper
4 gepelde, fijngehakte hardgekookte eieren



Kip in eiersaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze
2 minuten mee. Voeg de bouillon, de mosterd en wat zout en peper toe en
breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de
pan en laat de stukken kip 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Neem de stukken kip uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot de helft van het volume.
Roer de fijngehakte eieren door de saus en laat ze even meeverwarmen. Schenk
de saus over de stukken kip en serveer het gerecht onmiddellijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top