Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
5 dl kippebouillon
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
4 sneetjes oud brood zonder korst
2 dl melk
4 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode pepers
2 ontvelde en in stukken gesneden tomaten
100 gr walnoten
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper



Kip in pepersaus

Bereidingswijze

Breng de stukken kip met de bouillon in een pan aan de kook. Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten
zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de stukken kip afkoelen in het
kookvocht. Neem de stukken kip uit de pan en ontvel en ontbeen ze. Snijd het
vlees in blokjes.
Meet 2 dl van het kookvocht af en houd dit apart.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de
uitgeperste teentjes knoflook in 5 minuten lichtbruin. Verkruimel het
brood in een kom en schenk er de melk over.
Voeg het brood-melkmengsel, de stukken rode peper, de stukken tomaat en de
walnoten aan het ui-knoflookmengsel toe en laat alles 5 minuten zachtjes ko-
ken.
Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere Keukenmachine.
Doe de gepureerde saus terug in de pan. Voeg de blokjes kip, het apart
gehouden kookvocht van de kip, de geraspte kaas en wat zout en peper toe.
Laat alles door en door warm worden



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top