
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
5 dl kippebouillon
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
4 sneetjes oud brood zonder korst
2 dl melk
4 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode pepers
2 ontvelde en in stukken gesneden tomaten
100 gr walnoten
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper
Kip in pepersaus
Breng de stukken kip met de bouillon in een pan aan de kook. Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten
zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de stukken kip afkoelen in het
kookvocht. Neem de stukken kip uit de pan en ontvel en ontbeen ze. Snijd het
vlees in blokjes.
Meet 2 dl van het kookvocht af en houd dit apart.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de
uitgeperste teentjes knoflook in 5 minuten lichtbruin. Verkruimel het
brood in een kom en schenk er de melk over.
Voeg het brood-melkmengsel, de stukken rode peper, de stukken tomaat en de
walnoten aan het ui-knoflookmengsel toe en laat alles 5 minuten zachtjes ko-
ken.
Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere Keukenmachine.
Doe de gepureerde saus terug in de pan. Voeg de blokjes kip, het apart
gehouden kookvocht van de kip, de geraspte kaas en wat zout en peper toe.
Laat alles door en door warm worden
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »