Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
zout, peper
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
5 dl water
1 schoongemaakte en in stukken gesneden kleine ui
2 schoongemaakte teentjes knoflook
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode peper
1 ontvelde en in stukken gesneden tomaat
2 sneetjes oud brood zonder korst
1 dl melk
250 gr gemengde noten
mespuntje nagelgruis
mespuntje kaneel



Kip in notensaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom mooi bruin.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag,
leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten zachtjes
sudderen tot ze gaar zijn.
Pureer de stukken ui met de teentjes knoflook, de stukken rode peper en to-
maat, de sneetjes brood, de melk, de noten, het nagelgruis en de kaneel in
een foodprocessor of andere Keukenmachine.
Neem de stukken kip uit het stoofvocht en houd ze apart.
Roer de puree door het stoofvocht tot een enigszins gebonden saus is
ontstaan. Leg de stukken kip terug in de pan en laat alles door en door warm
worden. Maak het gerecht eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Serveer de stukken kip in de saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top