Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout, peper
1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
1 dl water
150 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de
naam oedang kering of ebbie)
200 gr gemalen amandelen
15 gr santen
1 eetlepel maizena



Kip in amandel-garnalensaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de
uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de fijngehakte rode peper, de
stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper toe en fruit
het mengsel onder regelmatig omscheppen nog 3 minuten.
Voeg de stukken kip toe en bak deze onder regelmatig keren 10 minuten in het
kruidige mengsel. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai
de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45
minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Voeg de gemalen garnalen en amandelen en de santen toe en laat alles nog 10
minuten zachtjes doorkoken.
Maak de maizena in een kommetje aan met wat water. Roer het mengsel door het
gerecht tot een gebonden geheel is ontstaan. Laat het gerecht nog 5 minuten
zachtjes doorkoken.
Serveer de stukken kip in de saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top