Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Wild En Gevogelte

Wild En Gevogelte

Door: the_americas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2000

Ingrediënten 4 personen


1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
2 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
zout, peper
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
100 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de
naam oedang kering of ebbie)
75 gr gemalen pinda's
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
2 dl kippebouillon



Kip in garnalen-pindasaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrijk de stukken kip met de uitgeperste teentjes knoflook, besprenkel ze
met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de gemalen
gedroogde garnalen, de gemalen pinda's en de fijngehakte rode peper onder
voortdurend omscheppen 4 minuten. Voeg de stukken kip toe en bak alles nog 5
minuten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten
zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Serveer de stukken kip in de saus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van the_americas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top