Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollandse Roerbakschotel

Hollandse Roerbakschotel

Door: francisca_fransje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2000

Ingrediënten 2 personen


450 gram krieltjes, 2 preien, 500 gram witte kool(groene kool of spitskool is ook erg lekker), 50 gram boter, 75 gram magere spekreepjes, 2 theelepels tijm, 2 theelepels mosterd, 1 dl. bouillon en 1 rookworst van 250 gram.



Oerhollands, mmm lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de 2 preien schoon en snijd ze in dunne ringen, maak daarna de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de rookworst in plakjes.
Verhit in de wok de spekreepjes in circa 2 minuten knapperig bruin. Schep het spek op een bordje. Roer 2 theelepels tijm en 2 theelepels mosterd door het bakvet en roerbak de krieltjes in circa 5 minuten bruin. Roerbak de prei en de kool circa 2 minuten mee. Voeg 1 dl. bouillon toe en voor de liefhebbers ook de plakjes rookworst. Laat het gerecht in nog circa 5 minuten gaar worden. Schep de spekjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francisca_fransje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top