Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Alcoholvrije Kaasfondue

Door: dhouten

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Lekkere gekruide kaasfondue zonder wijn

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


200 gr boter, ca. 200 gr. bloem, melk/water, ca. 0,5 kg jonge tot licht belegen kaas, boullionblokje, knoflook, thijm, rozemarijn, peterselie, oregano.


Verder heb je nodig


Kaasfonduepan met warmhouder, fondueprikkers.


Voorbereiding

Smeer de fonduepan in met een teentje knoflook.

Bereidingswijze

Doe de boter in een pan en verwarm het tot het vloeibaar is.
Voeg onder voortdurend roeren de bloem in beetjes toe tot er een stevige bal is ontstaan. Verdun deze bal weer met melk totdat het mengsel vloeibaar wordt. Vervang de helft van de melk desgewenste door water om de fondue iets minder machtig te maken.
Voeg aan het geheel een boullionblokje toe.

Hierna wordt de geraspte kaas toegevoegd, steeds in kleine hoeveelheden. Roer in de pan totdat de kaas helemaal gesmolten is, voor er nieuwe kaas aan toe te voegen.

Als laaste wordt de fondue op smaak gemaakt met de knoflook, thijm, rozemarijn, peterselie en oregano.

Serveertip

Server de fondue met stokbrood en een frisse salade



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhouten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top