Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

maaltijdsalade

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

IJsbergsla (1/2 krop), trostomaten (3), pasta (80 gram), champignons (1/2 bakje), ui (1), ananas (3/4 van een klein blikje; de rest eet je op tijdens de bereiding :0), ontbijtspek (4 plakjes dun gesneden), kipfilet (1/2), slagroom (1/4 pakje), pijnboompitten (1/2 zakje)



Frisse en makkelijk te bereiden lauwwarme salade met een Italiaans tintje......

Voorbereiding

Eventueel kan het snijden van de tomaten, ui, champignons, ontbijtspek en de kipfilet vooraf gedaan worden.

Bereidingswijze

Pasta (bij voorkeur fusilli tricolore, leuk van vorm en kleur) koken met een klein scheutje olijfolie.
IJsbergsla snijden en wassen. Tomaten in partjes snijden en door de sla doen. Ui bakken in boter met knoflook. Voeg dit toe aan de sla. Ananas bij de sla doen. Champignons in vieren delen en bakken in boter met witte & zwarte peper en een flinke scheut ketjap. Als ze gaar zijn, vuur hoog en afblussen met 1 eetlepel Calvados (likeur). Toevoegen aan de sla. Dan ontbijtspek fijn snijden en bakken. Toevoegen aan de sla.
Kip in kleine stukjes snijden. Olijfolie met mespunt knoflook verwarmen en kipfilet erin. 1 eetlepel pesto en witte & zwarte peper erbij doen. Kip zachtjes aanbakken ( /- 5 min.) Vuur hoog en afblussen met Balsamico azijn. Slagroom toevoegen en nog een volle theelepel pesto. Deze saus is de dressing voor de salade. Kip saus toevoegen aan de salade.
Pijnboompitten in een beetje olijfolie lichtbruin bakken en over de salade strooien......... SMAKELIJK!!!!!!

Serveertips

Kan geserveerd worden met een Italiaans broodje maar is van zichzelf eigenlijk al vullend genoeg. Wel lekker met een rood wijntje.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madmax
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top