paling in het groen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kilo middeldikke paling ( liefst levend bij aankoop) brutto gewicht en dan schoongemaakt. 150 gram sjalotjes, 2 salieblaadjes, 12 blaadjes citroenmelisse (indien voorradig)60 gram kervel, 100 gram zuring (of potje) 2 busseltjes peterselie, 25 gram aardappelmeel, 50 gram boter, 1/4 liter droge witte wijn liefst moezel, citroensap, 25 gram zout, vergemalen peper


Een Vlaamse klassieker zoals het moet. Dus zonder room en eierdooiers.

Voorbereiding

paling controleren of alle bloederige resten uit de buikholte zijn verwijderd.Alle vinnen met een schaar afsnijden; Hiervoor met de schaar tegen de richting in van kop tot staart over de paling glijden en knippen natuurlijk. wassen en in mootjes snijden van ongeveer 4 cm

Bereidingswijze

Doe de sjalotjes, salie, citroenmelisse, zuring , 1/3 van de kervel en een busseltje van de peterselie in een mixer met 1/4 liter water en laat 2 a 3 minuten draaien. Giet het in een kom. Doe de resterende kruiden erin met weer 1/4 liter water en laat opnieuw draaien en doe dit in een andere kom.
verhit de boter op hoog vuur en voeg de mootjes toe en verhit ze 3 minuten of tot ze stevig zijn maar ze mogen niet bruin kleuren. Voeg het eerste kruidenmengsel toe en zout peper en de witte wijn en breng aan de kook. Laat hem 10 minuutjes zachtjes koken.Hij is gaar als hij goed van de graat lost. Proeven dus.Voeg dan het aardappelmeel toe dat opgelost is in 1/2 deciliter water en roer tot u een gebonden saus hebt verkregen
Haal de pan van het vuur, laat wat afkoelen en voeg dan het tweede kruidenmengsel toe (hierdoor krijgt het gerecht een heldergroene kleur en een heerlijk frisse smaak).Op smaak brengen met zout ,peper en een scheut citroensap.
TIP: NOOIT EIERDOOIERS OF ROOM TOEVOEGEN.

Serveertips

Wordt normaal op kamertemperatuur gegeten met brood Hiervoor laten afkoelen en 24 uur in de koelkast zetten. 30 minuten voor het serveren uit de koelkast halen zodat de smaak zich kan ontplooien.Warme paling met frieten is niet aan te raden.
HOUD ER WEL REKENING MEE DAT DIT EEN DUUR GERECHT IS. PALING KOST ONGEVEER 1000 BEF DE KILO GEKUIST

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies