Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Gehakt
  5. pittig gehakt broodje

pittig gehakt broodje

Door: pannekoek_j

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2000

Ingrediënten 4 personen


10 plakjes bladerdeeg, 500 gram rundergehakt, 500 gram spitskool, 1 of 2 uitjes, sambal, cayennepeper, chilipoeder, zout, ketoembar, laos, paprikapoeder,ketjap manis, kerriepoeder, nootmuskaat en een eitje


Verder heb je nodig


Oven, kwastje voor het ei te bestrijken


Broodjes van bladerdeeg gevuld met pittig gehakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze

Bak in een pan een uitje fijn gesneden, voeg het gehakt toe en bak het lekker rul, doe nu de spitskool erbij en bak het lekker door elkaar, voeg de sambal een scheut ketjap manis en de kruiden toe (naar smaak). Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel gehaktmengsel, plak nu het bladerdeeg dicht, bestrijk het met wat eiwit voor de glans, stop de broodjes ca 20-25 minuten tot ze mooi bruin zijn in de oven.
En klaar zijn de heerlijke broodjes.

Serveertip

Voor extra pikant, serveer er een beetje Vietnamese saus bij.Heerlijk!!!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pannekoek_j
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top