Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

ajam semur djawa

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kip, 2 pepers, 4 rode uien, 2 teentjes knoflook, 2 schijfjes laos, azijn en zout naar smaak, kokosolie



Kipgerecht waarbij bijv. spercieboontjes gegeten wordt, en niet te vergeten rijst.

Voorbereiding

Kip in stukken snijden, uien en knofkook fijnsnijden

Bereidingswijze

De kip schoonmaken en in dekokosolie bruin braden. De fijngesneden ui en knoflook, samen met de laos fruiten, voeg hier wat water bij om te blussen samen met de ketjap en de azijn en kook hierin de kip zacht.
Dit gerecht mag niet te droog zijn

Serveertips

Serveren met witte rijst, bijv. spercieboontjes, kroepoek, sambal



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barend_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top