Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

ajam semur djawa

Door: barend_m

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kip, 2 pepers, 4 rode uien, 2 teentjes knoflook, 2 schijfjes laos, azijn en zout naar smaak, kokosolie



Kipgerecht waarbij bijv. spercieboontjes gegeten wordt, en niet te vergeten rijst.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in stukken snijden, uien en knofkook fijnsnijden

Bereidingswijze

De kip schoonmaken en in dekokosolie bruin braden. De fijngesneden ui en knoflook, samen met de laos fruiten, voeg hier wat water bij om te blussen samen met de ketjap en de azijn en kook hierin de kip zacht.
Dit gerecht mag niet te droog zijn

Serveertip

Serveren met witte rijst, bijv. spercieboontjes, kroepoek, sambal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barend_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top