Tapa : Mosselen in escabeche

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes - 2 dl witte wijn - 24 grote mosselen - 1,5 dl olijfolie - 8 teentjes knoflook, gepeld - 1/4 tl pimenton paprikapoeder - 1/4 tl tijm - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl oregano - 2 kruidnagels - zeezout - vers gemalen peper - 6 cl rode wijnazijn - 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes


"Mejillones en escabeche". Deze marinade van mosselen is zeer gekruid en wordt gekookt (daarom heet het ook een escabeche in plaats van een "vinagreta"), waardoor de mosselen een heerlijk rijk aroma krijgen.

Voorbereiding

Om de wortel te marineren de reepjes in het vocht van een pot augurken leggen en een nacht afgedekt in de koelkast laten staan. Verhit de wijn in een pan, leg de mosselen erin, doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Haal de mosselen uit de pan als ze opengegaan zijn. Doe het mosselvlees in een schaal en gooi de schelpen weg. Houd 1,5 dl van het kookvocht achter, als het meer is, kook het in en filter het door een kaasdoek. Veeg de braadpan schoon, verhit de olie en fruit hierin de knoflook tot deze licht goudbruin is. Schep hem uit de olie en doe hem bij de mosselen. Draai dan de warmtebron uit en roer paprikapoeder, tijm, laurierblaadjes, oregano, kruidnagels, zout en peter door de olie. Voeg de wijnazijn en het achtergehouden, gefilterde kookvocht van de mosselen toe. Laat dit zonder deksel 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat de saus een paar minuutjes afkoelen en schenk deze over de mosselen. Schep de augurk- en wortelreepjes erdoor en zet de schaal afgedekt een nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Twintig minuten voor het opdienen uit de koeling halen.

Serveertips

Deze tapa serveren in individuele cazuelitas met knapperig vers stokbrood om te dippen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies