Tumis Sayur Campur

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50 gram Chinese kool, 1 paksoi, 50 gram broccoli, 50 gram prei, 50 gram tauge, rode paprika, 1 rode lombok, 5 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels plantaardige olie, 1 groentenbouillontablet, 1 eetlepel kecap asin.


Roerbakken met groenten

Bereidingswijze

Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen. Was de tauge en verwijder de groene vliesjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in de wajan en fruit de gesneden sjalot en de knoflook hierin goudbruin. Voeg het bouillontablet en de broccoliroosjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Doe een beetje water, de Chinese kool, paksoi, prei, paprika, tauge en de lombok erbij. Roerbak deze nog eens ongeveer 5 minuten, en voeg daarna de kecap asin toe.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indonesische_keuken


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies