Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kip met prei en tauge

Door: speedy

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gr. kipfilet
1 grote ui
400 gr. prei
1 bakje champignons
1 eetl. citroensap
250 gr. tauge
2 eetl. slaolie
3 eetl. ketjap manis
3 eetl. sherry
zout peper
1/2 theel. gemberpoeder.


Verder heb je nodig


-


Kip in een saus van prei, champignons, tauge en sherry.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prei in ringen snijden
Champignons wassen en snijden
Kip in reepjes snijden
Tauge afspoelen en uit laten lekken

Bereidingswijze

Ui en prei in circa 3 min. bakken. Regelmatig omscheppen. Kip toevoegen en ongeveer 5 min. laten meebakken. De ketjap, tauge en sherry erdoor roeren en ongeveer 3 min. laten meekoken. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Serveer met rijst.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top