Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Peynirli Pide

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

350 gr bloem, 20 gram gedroogde gist (turkse bakker)2 a 3 e.l. melk, 1 ei, zout.

Voor de vulling: 250 gr. peyner (geitenkaas) of feta, 2 e.l. fijngeknipte dille, 1 1/2 t.l. milde paprikapoeder. 1 ei dooier voor het bestrijken.


HULPMIDDELEN

Bakplaat


Kaasbroodjes

Voorbereiding

Doe de bloem in de kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi de gist in het kuiltje.
Giet er dan de handwarme melk het zout en het ei door. Kneed hiervan een stevig deeg.
Verdeel het deeg in porties ter grote van een groot ei.
Maak de vulling door de kaas fijn te prakken met de dille en het paprikapoeder.
Druk elk portie deeg met de hand tot een ovaal lapje.
Leg op ieder lapje wat vulling en vouw het geheel dicht.Druk de randen samen. laat een klein stukje open. (moet wel omhoog staan)
Leg de broodjes op een beboterde bakplaat en laat 20 min. rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 gr.
Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 25 a 30 min. goudbruin.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top