Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Peynirli Pide

Peynirli Pide

Door: jamal_b

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2000

Ingrediënten


350 gr bloem, 20 gram gedroogde gist (turkse bakker)2 a 3 e.l. melk, 1 ei, zout.

Voor de vulling: 250 gr. peyner (geitenkaas) of feta, 2 e.l. fijngeknipte dille, 1 1/2 t.l. milde paprikapoeder. 1 ei dooier voor het bestrijken.


Verder heb je nodig


Bakplaat


Kaasbroodjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem in de kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi de gist in het kuiltje.
Giet er dan de handwarme melk het zout en het ei door. Kneed hiervan een stevig deeg.
Verdeel het deeg in porties ter grote van een groot ei.
Maak de vulling door de kaas fijn te prakken met de dille en het paprikapoeder.
Druk elk portie deeg met de hand tot een ovaal lapje.
Leg op ieder lapje wat vulling en vouw het geheel dicht.Druk de randen samen. laat een klein stukje open. (moet wel omhoog staan)
Leg de broodjes op een beboterde bakplaat en laat 20 min. rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 gr.
Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 25 a 30 min. goudbruin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top