Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spoom
  4. Kerst - Spoom

Kerst - Spoom

Door: kerst_pasen_pinkster

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2000

Ingrediënten


500 g zachtzure appels
1/8 l beaujolais
1/8 l droge cider
sap van 1 citroen
120 g suiker
kaneelstokje
4 plakjes carambola



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Breng de appelstukjes met de overige ingredienten aan de kook en laat dit op een laag 2-3 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje en pureer de moes met een staafmixer. Koel de moes af en laat het in de diepvriezer bevriezen, maar laat het niet te hard worden. Versier 4 hoge glazen door de randen even in appelsap te dopen en vervolgens in suiker. Snijd de plakjes carambola in tot het midden. Schep een bolltjes sorbetijs in de (eventueel gekoelde) glazen, schenk er een scheutje cider bij en garneer met de carambola.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top