Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst - Spoom

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 g zachtzure appels
1/8 l beaujolais
1/8 l droge cider
sap van 1 citroen
120 g suiker
kaneelstokje
4 plakjes carambola



Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Breng de appelstukjes met de overige ingredienten aan de kook en laat dit op een laag 2-3 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje en pureer de moes met een staafmixer. Koel de moes af en laat het in de diepvriezer bevriezen, maar laat het niet te hard worden. Versier 4 hoge glazen door de randen even in appelsap te dopen en vervolgens in suiker. Snijd de plakjes carambola in tot het midden. Schep een bolltjes sorbetijs in de (eventueel gekoelde) glazen, schenk er een scheutje cider bij en garneer met de carambola.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top