tomatensoep met room

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr tomaten,
2 uien,
teentje knoflook,
40 gr boter,
40 gr bloem,
1 ltr bouillion of water met bouillion blokjes,
peper en zout,
mespuntje suiker,
4 eetlepels room,
2 eetlepels fijngehakte peterselie.

HULPMIDDELEN

Soeppan; zeef


De echte... zo lekker krijg je ze zelfs niet in restaurants.

Voorbereiding

Was de tomaten en snijd ze in stukken,
Snipper de ui

Bereidingswijze

Smelt een klontje boter en laat hierin de tomaten met de fijngesnipperde uien en het sap van het uitgeknepen teentje knoflook smoren. Druk het daarna door een zeef. Smelt 40 gr boter, voeg de bloem eraan toe en roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel ontsaat. SChenk bij scheutjes tegelijk de bouillon erbij en laat de soep steeds opnieuw doorkoken. Voeg er de tomatenpuree aan toe en breng de soep op smaak met peper, zout en iets suiker. Roer voor het opdienen een lepel room door de soep en strooi er gijngehakte peterselie over.

Serveertips

Als je met echte tomaten teveel werk vind, kun je ook tomatenpuree uit blik gebruiken, maar dat is lang zo lekker niet.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantal2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies