Spinaziestrudel

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250gr.patentbloem, 2 eieren, zout, 1kg.verse spinazie, 200gr.geraspte Goudse kaas, geraspte muskaatnoot, peper uit de molen, aroma, 50gr.boter, 2 zeer fijngehakte blaadjes verse salie, 1 teentje knoflook uit de knijper.

HULPMIDDELEN

Fijnmazige zeef, deegroller, schone doek, dik wit garen of breikatoen, grote pan of ovale pan.


Een Duits-Oostenrijks gerecht met een pikante vulling.

Bereidingswijze

Doe 225gr.bloem in een kom, breek daar de eieren in en voeg 11/2tl.zout toe.
roer alles met een mes door elkaar en kneed er een soepel deeg van, eventueel onder toevoeging van wat water of bloem.
leg dat afgedekt in de koelkast.
was de spinazie zeer goed en kook gaar.
overspoel verse spinazie dan met veel koud water, waardoor de groente mooi en groen blijft.
druk de spinazie in de zeef zo droog mogelijk en snijd de spinazie fijn.
roer 150gr.kaas erdoor, voeg naar smaak nootmuskaat, peper, zout en aroma toe en laat de spinazie koud worden.
bestrooi het aanrecht dun met bloem, rol daarop het deeg uit tot een ovale lap.
bestrijk de deeglap gelijkmatig met de spinazie, maar laat rondom een rand van 3a4cm.vrij.
rol de deeglap op tot een lange staaf, plak het deeg aan de einden met wat water stevig vast.
wikkel de rol in de doek en bind die met het garen om de rol losjes vast.
breng zoveel water met 1el.zout per liter water aan de kook, dat de rol helemaal onder staat.
doe de rol in het kokende water en laat dat 25min.zacht koken.
neem de rol uit de pan, verwijder na 4min.het garen en de doek.
smelt de boter en verwarm daarin de salie en de knoflook op de laaggedraaide vlam of plaat.
leg de rol op een voorverwarmde schotel.
snij de rol met een telkens in warmwater gedompeld mes in vingerdikke plakken.
besprenkel die met de salieboter en strooi er de rest van de kaas over.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christina_j

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies