Spinaziestrudel

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250gr.patentbloem, 2 eieren, zout, 1kg.verse spinazie, 200gr.geraspte Goudse kaas, geraspte muskaatnoot, peper uit de molen, aroma, 50gr.boter, 2 zeer fijngehakte blaadjes verse salie, 1 teentje knoflook uit de knijper.


HULPMIDDELEN

Fijnmazige zeef, deegroller, schone doek, dik wit garen of breikatoen, grote pan of ovale pan.


Een Duits-Oostenrijks gerecht met een pikante vulling.

Bereidingswijze

Doe 225gr.bloem in een kom, breek daar de eieren in en voeg 11/2tl.zout toe.
roer alles met een mes door elkaar en kneed er een soepel deeg van, eventueel onder toevoeging van wat water of bloem.
leg dat afgedekt in de koelkast.
was de spinazie zeer goed en kook gaar.
overspoel verse spinazie dan met veel koud water, waardoor de groente mooi en groen blijft.
druk de spinazie in de zeef zo droog mogelijk en snijd de spinazie fijn.
roer 150gr.kaas erdoor, voeg naar smaak nootmuskaat, peper, zout en aroma toe en laat de spinazie koud worden.
bestrooi het aanrecht dun met bloem, rol daarop het deeg uit tot een ovale lap.
bestrijk de deeglap gelijkmatig met de spinazie, maar laat rondom een rand van 3a4cm.vrij.
rol de deeglap op tot een lange staaf, plak het deeg aan de einden met wat water stevig vast.
wikkel de rol in de doek en bind die met het garen om de rol losjes vast.
breng zoveel water met 1el.zout per liter water aan de kook, dat de rol helemaal onder staat.
doe de rol in het kokende water en laat dat 25min.zacht koken.
neem de rol uit de pan, verwijder na 4min.het garen en de doek.
smelt de boter en verwarm daarin de salie en de knoflook op de laaggedraaide vlam of plaat.
leg de rol op een voorverwarmde schotel.
snij de rol met een telkens in warmwater gedompeld mes in vingerdikke plakken.
besprenkel die met de salieboter en strooi er de rest van de kaas over.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christina_j


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies