Blini,S

  • Russisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Gist 15 gr.
lauwe melk 2,5 dl.
boekweitmeel 150 gr.
eieren gesplits 2 st.
suiker 1 tl.
zout
boter 60 gr.
bloem 50 gr.

HULPMIDDELEN

Kleine koekepan/ blinipan 10 cm.


Blini,s zijn afkomstig uit de russische keuken. Traditioneel zijn de blini,s een vast onderdeel van de zogenaamde zakusi-tafel, een tafel uitgebreid met een assortiment voorgerechten.

Voorbereiding

Beslag maken: In kommetje gist verkruimelen. 1.1/2 dl. melk erdoor roeren. 100 gr. boekweitmeel in schaal doen en gistmengsel erdoor roeren. Beslag afgedekt op warme plaats 1-1/2 uur laten rijzen.
Eidooiers los roeren met suiker en zout. 15 gr. boter in 1 dl. melk laten smelten en samen met dooiermengsel door gerezen beslag kloppen. Bloem en 50 gr boekweitmeel erdoor scheppen. Beslag enkele minuten door kloppen. Eiwitten stijf kloppen en door het beslag spatelen. Beslag afgedekt nog 20-30 min. laten rijzen.

Bereidingswijze

In koekepannetje klontje boter smelten. Zoveel beslag in de pan schenken tot de bodem net bedekt is. Blini,s aan de onderkant bruin bakken. Keren en andere kant bakken. Op zelfde wijze overige blini,s bakken.

Serveertips

Beleg de blini,s met plakjes gerookte zalm en een schepje creme-fraiche en bestrooi ze met fijngehakte bieslook.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies