oma's hacee

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr doorregen runderlappen of haceevlees,
zout,
peper,
80 gr boter,
3 grote uien, 40 gr bloem,
2 laurierblaadjes,
enkele geplette peperkorrels ,
2 kruidnagels,
theelepel suiker,
3/4 ltr bouillon,
2 eetlepels azijn.


Ouderwets lekker.....

Voorbereiding

Snijd het vlees in grote dobbelstenen; Snij de uien in ringen

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit de ui en het vlees lichtbruin. Strooi de bloem erover (door een zeef dan klontert het niet!) en roer enkele malen goed door tot ook de bloem lichtbruin is. Voeg de kruiden; de suiker; de azijn en de bouillon toe en laat het in ong. anderhalf uur gaar stoven.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree en rode kool

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies