Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bloemkoolovenschotel

Door: rodeneus

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


1 pond gehakt, 1 bloemkool, 3 uien, 1 rode paprika, sambal, shoarmakruiden, peper, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 zakje aardappelpuree met kaas, geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ovengerecht met bloemkool en gehakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en even koken. Intussen de uien snijden en de paprika in kleine blokjes. De ui met wat sambal (pittige)even fruiten in wat olie. Het gehakt erbij doen en met wat peper rul braden. Wanneer het gehakt rul is gebraden 2 eetlepels shoarmakruiden en 2 eetlepels tomatenketchup toevoegen. De aardappel puree klaarmaken.
Doe de bloemkoolroosjes in een beboterde Ovenschaal, daar het gehaktmengsel overheen scheppen en de bloemkool en het gehakt even wat door elkaar scheppen. Aardappelpuree erover verdelen. Geraspte kaas erover en de ovenschaal ongeveer een half uur tot 3 kwartier in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rodeneus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top