Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Buffalo chicken wings

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* Voor de chicken wings: 20 a 24 kippenvleugeltjes, olijfolie.
** Voor de barbecuesaus: 2 eetl. olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, halve fles tomatenketchup (Heinz), 3 eetl. witte-wijnazijn, 2 eetl. mosterd, 2 eetl. suiker, 2 eetl. worchestershiresaus, cayennepeper naar smaak.
*** Voor de blue cheese-dressing: 1 ui, 1 teentje knoflook, paar takjes peterselie, 2 dl. mayonaise, 1 dl. room, 1 eetl. rode-wijnazijn, 150 g. blauwgeaderde kaas (Roquefort of Danish blue ...etc), citroensap, versgemalen peper, zout naar smaak.
Verder: 1 bleekselderij.


HULPMIDDELEN

Een grilloven, een bakplaat, een knoflookpers, een pan, een kom, een Snijplank, een mesje en een houten lepel.


Voorbereiding

* Verwarm de oven voor op grillstand. Snij de vleugeltopjes af en snij de vleugeltjes doormidden. Je kunt evt. ook kant-en-klare kippenkluifjes gebruiken. Leg de vleugeltjes naast elkaar op een bakplaat en overgiet ze met olijfolie. Bak ze krokant onder de hete grill, regelmatig keren.

Bereidingswijze

** Barbecuesaus: pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Roer de rest van de ingredienten erdoor en laat het 30 min. zachtjes sudderen, onder af en toe roeren. Wentel daarna de gegrillde kippenvleugels in de barbecuesaus.
*** Blue cheese-dressing: meng in een kom de mayonaise met de room, pel en snipper de ui en knoflook, hak de peterselie en de kaas fijn en meng alles door de mayonaise en room. Breng dit op smaak met citroensap, peper en zout. Was de bleekselderij, snij de stengels los, maar laat de stengels wel lang.

Serveertips

De chicken wings op een serveerschaal leggen, met de stengels bleekselderij ernaast en de blue cheese-dressing erbij, als dipsaus voor de bleekselderij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkiwan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top