Rumtopf

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

600 gr aardbeien, 600 gr kersen, 600 gr abrikozen, 600 gr perziken, 600 gr mirabellen, 600 gr pruimen, 600 gr peren, 600 gr blauwe druiven, 600 gr witte druiven, 600 gr ananas, 1.5 l rum (54 0/0), 1 kg suiker.


Voor de rumtopf mogen alleen onberispelijk gave vruchten worden gebruikt. Uit een inmaak-kookboek.

Voorbereiding

Dit is een suggestie voor een rumtopf. Voor het maken van een rumtopf is veel geduld nodig. Wanneer we in mei of juni beginnen met de eerste vruchten, gaan er enkele maanden overheen voordat we echt van dit werk kunnen genieten. De vruchten worden in het seizoen waarin ze geplukt zijn eerst met suiker vermengd, vervolgens in de pot gedaan en overgoten met rum. Na elke nieuwe laag wordt er een schoon bordje op gelegd, dit voorkomt dat de vruchten gaan drijven. De vruchten moeten altijd ruim onder de rum staan. Controleer dit regelmatig en schenk zonodig rum bij.

Bereidingswijze

In dit recept suggereren we een aantal vruchten die in een rumtopf gebruikt kunnen worden, om te beginnen: aardbeien.De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en grote vruchten halveren. Kersen: wassen en stelen en pitten verwijderen. Abrikozen en perziken wassen, even blancheren in kokend water, ontvellen, halveren en ontpitten. kleine vruchten heel laten, grote halveren. Pruimen wassen, ontvellen, halveren en ontpitten. peren schillen, in achten snijden en ontpitten. De peren in een lichte suikerstroop stoven tot ze zacht zijn, goed uit laten lekken en vervoelgens af laten koelen. Druiven wassen, van de trossen halen en ontpitten. Ananas schillen en de ingroeiingen verwijderen. Vruchtvlees eerst in schijven, daarna in stukjes snijden.

Serveertips

De vruchten in een grote (aardewerken) pot leggen. Elke nieuwe laag vruchten met ongeveer 250 gr suiker mengen en er ongeveer 1/2 l rum overheen gieten. Er moet altijd een laag van ongeveer 1 cm rum boven de vruchten staan. Pot telkens afsluiten met folie en op een koele, donkere plaats newaren. Vier weken nadat de laatste vruchten in de pot zijn gegaan nog 1/2 l rum toevoegen. Twee weken daarna is de rumtopf geschikt om te worden aangebroken

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies