Zuurkoolschotel

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- een zakje zuurkool - een zakje aardappelpuree (+ melk) - 2 a 3 ons gehakt - een klein blikje ananasstukjes - boter -paneermeel

HULPMIDDELEN

- pannen
- oven
- ovenschaal


Zuurkool met gehakt en ananas

Voorbereiding

- Aardappelpuree klaarmaken volgens de aanwijzingen op het pak
- zuurkool 15 minuten koken en dan afgieten
- gehakt rullen

Bereidingswijze

- Warm de oven voor op 160 graden
- Beboter de oven schaal
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje aardappelpuree
- Dan de helft van de zuurkool, daar op de helft van de ananas en dan de helft van de gehakt.
- Vervolgens de rest van de zuurkool, dan de rest van de ananas en de rest van de gehakt
- Dan alles bedekken met de aardappelpuree
- De aardappelpuree bedekken met een dun laagje paneermeel en wat klontjes boter
- De schotel 15 minuutjes in de oven warm laten worden
- Voor een mooi bruin korstje nog even drie minuutjes onder de gril

Serveertips

-

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies