Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indische Spruitjes Met Kruidige Kokossaus

Door: pillie55

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1/4 rode paprika
500gr spruitjes
1 ui
2eetl olie
1 teentje knoflook
1theelkoenjit
1/2theel djinten
1theel laos
1theel ketoembar
1theel gemberpoeder
1/2 eetl citroen
1theel basterdsuiker
3eetl ketjap manis 1theel sambal oelek
1eetl maizena
1 zakje santen a 30gr conimex


Verder heb je nodig


Wok of grote braadpan
zakje santen volgen gebruik aan wijzing


Heerlijke indische moet je echt maken
kan met diepvries spruiten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles klaar zetten en spruiten schoon maken in ruim water en snufje zout paprika in ca.2min zachtjes koken
paprika met schuimspan uit de pan in vergietscheppen
onder koud stromend water afspoelen
in achtergebleven kookwater spruiten in ca,10min gaar koken in tussen ui in ringen snijden

Bereidingswijze

Olie in de wok verhitten ui ca 2min fruiten knoflook pellen en erboven uitpersen
alle kruiden al scheppend op hoog vuur 1min bakken
citroensap,basterdsuiker,ketjap,sambal en
2 1/2dl water toevoegen en aan de kook brengen
in een kopje maizena met 1eetl koud water een glad papje
al roerend aan de saus toevoegen en ca 1min mee koken tot licht gebonden saus met de kokos
spruiten over 4 borden verdelen saus er over schenken
ganeren met paprika en bestrooien seroendeng

Serveertip

Met witten rijst
na gerecht lekker yoghurt ijs
lekker fris



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pillie55
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top