Viskoekjes

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Anderhalf pond witte vis zonder graat (kabeljauw is lekker, mag diepvries zijn)
4 middelgrote aardappelen
1 groot ui of 2 kleinere
3 eieren
1 eetlepel bloem
gembernat
verse peterselie (ongeveer 1/3 tot 1/2 bosje, naar smaak)
peper, zout, eventueel ook aromat
ruim (olijf-)olie om in te bakken


De allerlekkerste viskoekjes die er zijn, volgens recept van mijn moeder!

Voorbereiding

Gaar de vis, door b.v. te stomen, te koken, of de magnetron te gebruiken. Giet overtollig
vocht af en prak de vis stuk.
Kook de aardappelen en rasp ze fijn (prakken kan ook).
Rasp de ui(-en) of hak ze heel fijn.
Haal de blaadjes van de peterselietakjes en hak of snij ze grof.
Meng vis, aardappelen, ui en peterselie en bloem in kom.
Voeg een scheut gembernat toe, breng op smaak met peper en zout en eventueel ook met
aromat. Gewoon proeven tot je tevreden bent.
Voeg dan nog 1 ei toe (als je dat eerder deed krijg je met het proeven ook rauw ei binnen)
en roer het mengsel goed door.

Bereidingswijze

Klop de 2 overige eieren los in een soepbord of platte schaal.
Maak een soort kleine gehaktballetjes van het mengsel en druk ze dan wat plat. Het is ook
leuke hele kleine te maken, als borrelhapjes.
Haal de viskoekjes voor het bakken goed door de losgeklopte eieren, daar worden ze mooi
bruin van.
Bak de viskoekjes in een diepe koekepan of hapjespan en in een stevige laag zeer hete
(olijf-)olie. Doe je te weinig olie in de pan, dan blijven de zijkantjes rondom wit. Richt je op het krijgen van een mooie bruine kleur en maak je niet druk over een baktijd. Alle ingredienten van het mengsel zijn voor het bakken al gaar, en dat ene ei dat er in zit stolt snel.
Direct uit de pan de koekjes uit laten druipen op een dikke laag keuekenpapier; ook de bovenkant afdeppen.

Serveertips

Viskoekjes kan je goed van tevoren klaar maken: 1 dag oud zijn ze eigenlijk het lekkerst.... Je kan ze koud eten, of even warmen in de oven. Ze zijn ook nog eens heel goed in te vriezen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies