Wietboter

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50-60 gr. knipafval, 250 gr. room boter, 1 zakje vanillesuiker


Bereidingswijze

Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water. Doe hierin het knipafval en de vanillesuiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een uurtje staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze, onder af en toe roeren, nog een 1 uur uur staan.
Zeef het knipafval uit het mengsel en zet de pan in de koelkast. De boter zal hard worden en bovenop het water liggen. Haal de boter uit de pan en gooi de rest weg. Met deze wietboter kan je alles doen wat je met gewonen boter kan: gebruikt het voor cake, smeer het op brood of bak er een uitsmijter van.

Serveertips

Recept is met toevoeging van geest verruimende middelen. Dus voorzichtigheid geboden en nuttigen en bereiden is geheel voor eigen risico.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van procmeth


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Ook leuk te gebruiken als koffiebeker!

van 21
Alleen vandaag 18,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies