Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Wietboter

Wietboter

Door: procmeth

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2000

Ingrediënten


50-60 gr. knipafval, 250 gr. room boter, 1 zakje vanillesuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water. Doe hierin het knipafval en de vanillesuiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een uurtje staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze, onder af en toe roeren, nog een 1 uur uur staan.
Zeef het knipafval uit het mengsel en zet de pan in de koelkast. De boter zal hard worden en bovenop het water liggen. Haal de boter uit de pan en gooi de rest weg. Met deze wietboter kan je alles doen wat je met gewonen boter kan: gebruikt het voor cake, smeer het op brood of bak er een uitsmijter van.

Serveertip

Recept is met toevoeging van geest verruimende middelen. Dus voorzichtigheid geboden en nuttigen en bereiden is geheel voor eigen risico.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van procmeth
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top