Wietboter

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50-60 gr. knipafval, 250 gr. room boter, 1 zakje vanillesuiker


Bereidingswijze

Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water. Doe hierin het knipafval en de vanillesuiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een uurtje staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze, onder af en toe roeren, nog een 1 uur uur staan.
Zeef het knipafval uit het mengsel en zet de pan in de koelkast. De boter zal hard worden en bovenop het water liggen. Haal de boter uit de pan en gooi de rest weg. Met deze wietboter kan je alles doen wat je met gewonen boter kan: gebruikt het voor cake, smeer het op brood of bak er een uitsmijter van.

Serveertips

Recept is met toevoeging van geest verruimende middelen. Dus voorzichtigheid geboden en nuttigen en bereiden is geheel voor eigen risico.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies