Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonensoep Met Pittig Gehakt

Door: carola123

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


30 gr boter/margarine
125 gr ontbijtspek
1 grote ui, fijngesneden
500 gr selderijknol, in blokjes
200 gr winterwortelen, in blokjes
200 gr aardappelen, in blokjes
2 preien, in dunne ringen
1 el tomatenpuree
1-2 el kerriepoeder
2 ltr vleesbouillon (van tablet)
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
2 el fijngesneden lavas (maggiplant)
500 gr mager rundergehakt
1 eidooier
1-2 el paneermeel
1-2 tl sambal oelek
2 el fijngesneden bladselderij
nootmuskaat
zout,peper
2 potten of blikken bruine bonen a 1 ltr
3 el fijngesneden peterselie



Maaltijdsoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter verhitten en ontbijtspek hierin kanpperig bakken. Ui toevoegen en even meebakken. Selderijknol, wortel, aardappel en prei toevoegen en even meebakken. Tomatenpuree en kerrie erdoor roeren. Na een aantal minuten bouillon erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Tijm, laurier en lavas toevoegen en soep 20 minuten zachtjes laten koken. Gehakt met eidooier, paneermeel, sambal, bladselderij, nootmuskaat, zout en peper mengen. Van dit mengsel balletjes draaien, deze door de soep roeren en 10-15 minuten laten meekoken. 1 blik bruine bonen met vocht pureren en door de soep roeren. Andere blik bonen toevoegen en soep nog 5-10 minuten verwarmen. Soep met peterselie bestrooien. Lekker met grof boerenbrood. (recept Tip Culinair)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carola123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top