Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kip op z'n zwitsers

Door: speedy

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


600 gr. kipfilet
boter, margarine
zout
peper
provencaalse kruiden
2 uien
1 klein blikje champignons
1/4 liter koffieroom
2 theel. aardappelmeel
2 eetl. cream-sherry


Verder heb je nodig


-


Kip in een saus van provencaalse kruiden, koffieroom en sherry

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Het kippevlees in vingerlange reepjes snijden en licht bakken. Zout, peper en kruiden toevoegen. De in ringen gesneden uien kort meebakken. De in plakjes gesneden champignons met het nat erbij voegen en alles op een matig vuur 10 min. laten pruttelen.
Tussendoor telkens wat van de koffieroom erdoor roeren. Tot slot binden met het aangemengde aardappelmeel en op smaak maken met de sherry.

Serveertip

-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top