Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kip op z'n zwitsers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

600 gr. kipfilet
boter, margarine
zout
peper
provencaalse kruiden
2 uien
1 klein blikje champignons
1/4 liter koffieroom
2 theel. aardappelmeel
2 eetl. cream-sherry


HULPMIDDELEN

-


Kip in een saus van provencaalse kruiden, koffieroom en sherry

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Het kippevlees in vingerlange reepjes snijden en licht bakken. Zout, peper en kruiden toevoegen. De in ringen gesneden uien kort meebakken. De in plakjes gesneden champignons met het nat erbij voegen en alles op een matig vuur 10 min. laten pruttelen.
Tussendoor telkens wat van de koffieroom erdoor roeren. Tot slot binden met het aangemengde aardappelmeel en op smaak maken met de sherry.

Serveertips

-



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top