Zandgebak

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf zout
70 gr boter
80 gr suiker
1 ei licht geklopt
1-2 druppels vanille essence



Bereidingswijze

Meng bloem en zout
Snijd de boter in stukjes en doe dit bij de bloem.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het een deeg wordt dat op broodkruim lijkt.
Voeg de suiker toe.
Maak een kuiltje in het midden.
vermeng ei en essence doe dit in het kuiltje en roer topt je een deegbal krijgt.
]]]]]druk met je handbal het deeg tot het soepel is.
Kneed tot een bal en druk een beetje plat.
Verpak in folie en lag 20 min. in de koelkast.

Serveertips

Hiermee kun je 2 vormen van 18-20 cm bekleden.
Bak je 1 taart vris dan het andere deeg in

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies