Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zandgebak

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf zout
70 gr boter
80 gr suiker
1 ei licht geklopt
1-2 druppels vanille essence



Bereidingswijze

Meng bloem en zout
Snijd de boter in stukjes en doe dit bij de bloem.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het een deeg wordt dat op broodkruim lijkt.
Voeg de suiker toe.
Maak een kuiltje in het midden.
vermeng ei en essence doe dit in het kuiltje en roer topt je een deegbal krijgt.
]]]]]druk met je handbal het deeg tot het soepel is.
Kneed tot een bal en druk een beetje plat.
Verpak in folie en lag 20 min. in de koelkast.

Serveertips

Hiermee kun je 2 vormen van 18-20 cm bekleden.
Bak je 1 taart vris dan het andere deeg in



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top