Zandgebak

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf zout
70 gr boter
80 gr suiker
1 ei licht geklopt
1-2 druppels vanille essence


Bereidingswijze

Meng bloem en zout
Snijd de boter in stukjes en doe dit bij de bloem.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het een deeg wordt dat op broodkruim lijkt.
Voeg de suiker toe.
Maak een kuiltje in het midden.
vermeng ei en essence doe dit in het kuiltje en roer topt je een deegbal krijgt.
]]]]]druk met je handbal het deeg tot het soepel is.
Kneed tot een bal en druk een beetje plat.
Verpak in folie en lag 20 min. in de koelkast.

Serveertips

Hiermee kun je 2 vormen van 18-20 cm bekleden.
Bak je 1 taart vris dan het andere deeg in

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies