Zandgebak

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf zout
70 gr boter
80 gr suiker
1 ei licht geklopt
1-2 druppels vanille essence


Bereidingswijze

Meng bloem en zout
Snijd de boter in stukjes en doe dit bij de bloem.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het een deeg wordt dat op broodkruim lijkt.
Voeg de suiker toe.
Maak een kuiltje in het midden.
vermeng ei en essence doe dit in het kuiltje en roer topt je een deegbal krijgt.
]]]]]druk met je handbal het deeg tot het soepel is.
Kneed tot een bal en druk een beetje plat.
Verpak in folie en lag 20 min. in de koelkast.

Serveertips

Hiermee kun je 2 vormen van 18-20 cm bekleden.
Bak je 1 taart vris dan het andere deeg in

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen!

van 75,3
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies