Basis Recept Kruimeldeeg

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf suiker
flinke snuf zout
100 gr koude boter
1 ei licht geklopr
2-3 el water
1-2 druppels vanille-essence



Met dit recepr kun je eindeloos veel taarten bakken

Bereidingswijze

Meng bloem suiker en zout.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de bloem.
Wrijf de boter door de bloem tot het deeg op broodkruim begint te lijken.
Meng het ei met het water en de essence.
Maak een kuiltje in het deeg en giet het eimengsel erin.
Vorm met een spatel een ruwe deegbal.Voeg als het deeg wat plakkerig is wat extra bloem toe.
Kneed dit tot een stevige bal end ruk enigszins plat.
Wikkel in folie en laat het in de koelkast 20 min. liggen

Serveertips

MET 1 portie kun je twee vormen van 18-20 cm bekleden.het overgebleven deeg kun je gewoon invriezen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies