Basis Recept Kruimeldeeg

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr bloem
flinke snuf suiker
flinke snuf zout
100 gr koude boter
1 ei licht geklopr
2-3 el water
1-2 druppels vanille-essence


Met dit recepr kun je eindeloos veel taarten bakken

Bereidingswijze

Meng bloem suiker en zout.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de bloem.
Wrijf de boter door de bloem tot het deeg op broodkruim begint te lijken.
Meng het ei met het water en de essence.
Maak een kuiltje in het deeg en giet het eimengsel erin.
Vorm met een spatel een ruwe deegbal.Voeg als het deeg wat plakkerig is wat extra bloem toe.
Kneed dit tot een stevige bal end ruk enigszins plat.
Wikkel in folie en laat het in de koelkast 20 min. liggen

Serveertips

MET 1 portie kun je twee vormen van 18-20 cm bekleden.het overgebleven deeg kun je gewoon invriezen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies