Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

amuse gueule

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.



Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!

Voorbereiding

Pureer in de Keukenmachine de uitgelekte tonijn met de mayonaise , het water en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de prei schoon , snij het groen weg en snij in schijfjes van 2 a 3 cm. Doe in een steelpan wat water en zout en kook de preistukjes gedurende 5 minuten. Direkt met koud water afspoelen om het kookproces te stoppen .Was de tomaatjes grondig en verwijder de kroontjes.

Bereidingswijze

Snij het kalfsvlees in stukjes van 2 x3 cm. Rijg aan een spiesje om en om een stukje vlees , tomaatje ,stukje prei en herhaal dit nog een keer. Smeer in met de olie en rooster op een hete BBQ bruin en gaar. Regelmatig keren.

Serveertips

Schep op een bord een lepel tonijnsaus en leg er de spiesjes bij . Dit is een lekker licht gerecht om het BBQ festijn mee te starten. Maak de saus evt.rijker met een fijngeprakt hard gekookt ei.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbecook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top